Blog

Interview: Aandacht voor Stichting Vlinderkind

stichting-vlinderkind-logo172674_101027266646297_1997834_oMijn naam is Nathalie Counotte (38), ik ben kraamverzorgster en woon met mijn man en 3 kinderen in Houten. Ik ga dit jaar voor de vierde keer de Vierdaagse van Nijmegen lopen. Nu had ik bedacht dit jaar eens voor een goed doel te gaan lopen.

Via via kwam ik bij Stichting Vlinderkind uit. Dit sprak mij enorm aan omdat ik met kleine kinderen werk. En daarnaast bleek dat er in december een vlinderkindje geboren was in houten. Dus reden genoeg om dit doel uit te kiezen.

Ik moet er niet aan denken dat ik niet met mijn kinderen kan knuffelen of dat ik niet lekker met ze kan stoeien. Bij vlinderkinderen gaat dit allemaal niet. Zij krijgen daarvan blaren en wonden. Ik hoop dat door mijn bijdrage gewerkt kan worden aan nieuw onderzoek en wie weet genezing!

“Ik ga 4×40 km lopen tijdens de Vierdaagse van Nijmegen. En de blaren die ik daar oploop zijn maar voor even. Die van een vlinderkind voor een heel leven.”

Wil je Nathalie Counotte sponsoren voor de Vierdaagse van Nijmegen? Klik dan hier!

Gehaakte vlindertjes

Ik wil zoveel mogelijk geld ophalen dus wilde ik nog meer doen. Ik ben dus begonnen met het maken van “vlindersleutelhangers”. Deze wil ik dan verkopen zodat er nog meer geld binnenkomt. We zijn nu bezig met vlindertjes te maken met kraaltjes. Deze moeten €3,50 gaan kosten. Maar als het heel erg aanslaat willen we kijken of we alleen vlindertjes aan een sleutelhanger kunnen maken zodat nog meer mensen kunnen genieten van deze leuke sleutelhangers en het goede doel kunnen steunen. Deze zullen dan ongeveer €2,00 gaan kosten. De dames van Studio Dromenvanger helpen me op dit moment met het haken van de vlindertjes. Via Facebook heb ik nog meer mensen bereid gevonden om mij hiermee te helpen.

1 2 4

Wil je Stichting Vlinderkind steunen door een vlindertje te kopen? Mail dan naar: Nathalie Counotte

 

Wat zijn Vlinderkindjes?

Sta even stil…
Een knuffel uitdelen, even vastpakken.
Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je er nauwelijks bij stil staat. Toch zijn er honderden kinderen in Nederland die nooit spontaan geknuffeld worden. Die niet zomaar op schoot kunnen kruipen, omdat ze een gevoelige huid hebben. Zó gevoelig dat aanraken pijn doet.

Stoer van binnen, fragiel van buiten

Vlinderkinderen hebben een huid zo teer als de vleugels van een vlinder. In hun hart willen ze niets liever dan rennen en ravotten. Maar ze zitten gevangen in een velletje dat al stuk gaat bij de minste wrijving of aanraking. Schoenen, kleding, zelfs een zacht washandje kan te veel zijn.

Wat kun jij doen?

Vlinderkinderen worden geboren met Epidermolysis Bullosa (EB), een erfelijke huidziekte die zorgt voor blaren en wonden. EB is (nog) niet te genezen. Stichting Vlinderkind zet zich in voor patiënten en wetenschappelijk onderzoek. Alle hulp in de vorm van donaties, goede ideeën of helpende handen is welkom. Stichting Vlinderkind

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s