Blog, Haakpatronen, Haken, Huis & Kleur

Haakpatroon granny square

 

 

 

 

 

 

 

Een tijd geleden heb ik dit kussentje gemaakt

 

Dit kussen is gemaakt met katoen en haaknaald 3

Afkortingen
L = losse
Hv = halve vaste
Stk = stokje
Dstk = dubbel stokje

Cluster
Er zitten 2 clusters in het patroon. Een cluster is een aantal stokjes of dubbele stokjes die tot de laatste doorhaling worden gehaakt. Je hebt dan een x aantal lusjes op je naald, vervolgens sla je de draad om de naald en haalt alle lusjes in 1x erdoor. Bijvoorbeeld: je haakt 3 stokjes tot de laatste doorhaling, je hebt dan 4 lusjes op je naald. Je slaat de draad om de naald en haalt alle lusjes erdoor.


Cluster van 2 stokjes

Toer 1: Haak 6 l en sluit met een hv tot een ring.
Toer 2: Begin met 3l (=1stk), dan 11 stk in de ring. Sluit af met een hv in het 1e stk (dit vind ik mooier dan in de 3e losse van het begin, zie foto). Hecht af. (12 stk)


HV in het 1e stk

Toer 3: Begin met een nieuwe kleur tussen 2 stk. Haak 2L en 1 stk tot doorhaling, daarna in een 1x alle lusjes doorhalen en dan 1L Vervolgens haak je nog 11 clusters van 2 stk en 1L Sluit met hv in het 1e stk. Hecht af. (24 stk)


Nieuwe kleur aanhechten


Cluster van 2stk na doorhaling


Toer 3, 12 cluster van 2stk en 1L

Toer 4: Begin met een nieuwe kleur tussen een losseboog. We gaan nu clusters maken van 4 dstk. Haak 3L en 3 dstk tot de doorhaling, daarna in 1x keer alle lusjes doorhalen en dan nog 3L. Vervolgens haak je nog 11 clusters van 4 dstk en 3L. Sluit met een hv in het 1e stk. Hecht af. (48dstk)


Nieuwe kleur in losseboog


Toer 4, 12 clusters van 4dstk en 3L

Toer 5: Begin met een nieuwe kleur in een lossenboog. Haak 3l, 2stk, 2l, 3stk in de 1e lossen lus, dit is de 1e hoek. Haak 3stk per lossenboog in de volgende 2 lossenbogen. *Dan weer 3stk, 2l, 3stk in de volgende lossenboog, dit is de 2e hoek, 3stk  per lossenboog in de volgende 2 lossenbogen*. Herhaal *-* nog 2x. Sluit met een hv boven het 1e stk.


Sluit met een hv in het 1e stk


Toer 5

Toer 6: Begin met een nieuwe kleur in een hoekruimte. Haak 3L, 2stk, 2L, 3stk in dezelfde ruimte. Vervolgens 3stk in de volgende L-lus, herhaal nog 2x. *Dan 3stk, 2L, 3stk in de volgende hoekruimte, 3stk in de volgende L-lus, herhaal 2x *. Herhaal *-* 2x. Sluit met een hv in 1e stk. Hecht af.


Toer 6 en klaar is je granny!

Haak nu zoveel granny’s als je nodig hebt voor je project. Er zijn verschillende manieren om je granny’s aan elkaar vast te maken; met naald en draad of aan elkaar vasthaken met vasten of halve vasten. Kijk wat je mooi vindt en vergeet niet je granny’s te blocken of te strijken ;-).
Wij wensen je veel haakplezier!

Creatieve groet, Mariska

Bron: www.ma-mariska.blogspot.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s