Blog, Haakpatronen, Haken

Van sjaal naar tas

 

Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en haal hiervoor mijn inspiratie oa van internet (waar anders). Op de fb pagina van de haakfabriek zag ik een leuke sjaal gemaakt van stonewashed. IJverig begon ik te haken maar na een een aantal toeren gehaakt te hebben was het toch niet echt wat ik voor ogen had. Ik besloot om er iets anders van te maken, want uithalen vond ik zonde omdat ik met dubbele draad haakte en elke toer een andere kleur. Ik vond het uiterlijk wel mooi maar niet voor een sjaal. Omdat ik de toffe tas van ByClaire erg leuk vind, besloot ik om er een soortgelijke tas van te maken.

Ik heb er helaas geen patroon van omdat dit zo is ontstaan, maar ik probeer het wel in grote lijnen te beschrijven zodat je het naar eigen wens kan aanpassen.

stonewashed-tas-met-bamboo-hengsel-4

Benodigdheden:
5 bollen Scheepjes Stone Washed (ik heb 5 kleuren gebruikt)
Haaknaald 7
Katoen voor de voering
2 Bamboo tashengels

Haak een rechthoekige lap in de V-steek, mijn lap was ca 40 x 48 cm en wissel elke toer van kleur. Haak een toer vasten rondom de lap. Ik heb gekozen voor een vaste volgorde van kleurwissel om wat meer rust te creëren. Knip vervolgens uit het katoen een lap wat aan alle zijde 2 cm groter is, zie ook tutorial van ByClaire en naai het vast op de gehaakte lap. Let op dat je niet te dicht op de kant naait, anders kan je niet meer door de steken haken en ik kan het weten ;).

LET OP: JE WERKT NOG STEEDS MET DUBBELE DRAAD!

Bevestiging tashengsels:
Gebruik hiervoor de korte kant. Haak vasten maar minder ook tegelijkertijd door telkens elke 2 vasten samen te haken, haak 1 keerlosse en haak met vasten om de tashengsel heen, sluit met een halve vaste en hecht af.

Zijkanten = lange kant
Toer 1: Haak vasten en minder door elke 2e steek over te slaan, zie ook tutorial ByClaire, maak 1 keerlosse en draai je werk.
Toer 2: idem als toer 1
Toer 3: idem als toer 1 maar geen keerlosse, sluit met een hv en hecht af.

Werk alle draadjes weg en je tas is klaar!

stonewashed-tas-met-bamboo-hengsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s