Haakpatroon omslagsjaal

IMG_3813

Kennen jullie dat ook? Je hebt heel veel restjes garen en je weet soms niet zo goed wat je ermee moet doen. Of je hebt zin in een tomeloos haakproject en je hebt eigenlijk niet genoeg garen in een kleur. Dan heb ik een leuk patroon voor je!

Afgelopen weken had ik zin in een tomeloos haakproject en ik had nog wat gekleurde restjes katoen liggen die me al een hele tijd lagen aan te kijken. Naar aanleiding van het kleurenwiel ben ik wat kleuren bij elkaar gaan zoeken en aan de slag gegaan. Ik heb elk bolletje helemaal opgem(h)aakt en op gevoel een volgende kleur gebruikt. Zo krijg je dus verschillende strepen, omdat niet elk bolletje hetzelfde aantal meters meer heeft, hoe leuk is dat! Je kan het zo bont of rustig maken als je zelf wilt. Ik heb voor dezelfde kleurtonen gekozen, omdat ik nog behoorlijk wat blauw/groene bolletjes katoen had liggen.

Voor deze sjaal heb ik katoen gebruikt en haaknaald 5, dit om een soepel en luchtig effect te krijgen.

Afkortingen
l = lossen
stk = stokje

Patroon sjaal

Zet 9 lossen op.
Toer 1: Haak het 1e stk in de 7e l vanaf de naald en dan nog 2stk, 3l en 1stk in de laatste losse. Keer om.

Toer 2: Begin met 6l, haak 1stk, 2l, 1stk in de 1e lus van de vorige toer. Ga verder met 2l, 1stk, 3l, 1stk bovenop het 2e stk (dit wordt de punt). Dan weer 2l, 1stk, 2l, 1stk in de laatste lus van de vorige toer. Eindig met 3l en 1stk in dezelfde lus. Keer om.

Toer 3: Begin weer met 6l, 3stk in de 1e lus van de vorige toer, 3stk in de volgende 2l-lus, 3stk, 3l, 3stk in het midden (punt), 3stk in de volgende 2l-lus, 3stk in de laatste lus en eindig weer met 3l en 1stk. Keer om.

Toer 4: Begin met 6l, 1stk, 2l, 1stk in de 1e lus van de vorige toer, haak 1stk, 2l, 1stk bovenop het middelste stk van de vorige toer, dan weer 1stk, 2l, 1stk bovenop het volgende middelste stk, in de punt 1stk, 3l, 1stk, *dan weer 1stk, 2l, 1stk bovenop het volgende middelste stk*, *-* herhaal 1x, in de laatste lus haak je 1stk, 2l, 1stk, 3l, 1stk. Keer om.

Herhaal toer 3 en 4 totdat je de gewenste lengte hebt.

Als laatste heb ik nog een randje halve stokjes in elke steek gehaakt met de sparkle van ByClaire.

Ik wens jullie veel haakplezier en laat vooral jullie creaties zien op de FB groep Studio HaaksterrenMocht er onverhoopt een foutje in het patroon zitten, of kom je er niet uit, dan hoor ik dat graag.

Liefs, Mariska

Advertenties

6 gedachtes over “Haakpatroon omslagsjaal

  1. Karin Limburg zegt:

    Hoi Mariska. Het lukt mij niet om toer 4 over de gehele lengte te verdelen. Vooral die steek op de punt lukt mij niet. Ik kom steeds steken te kort. Wat doe ik fout. De eerste 3 toeren gingen vlekkeloos.
    Groeten Karin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s