Blog, Haakpatronen, Haken, Sjaals & Omslagdoeken

Haakpatroon Russische stola

Begin mei, toen de lente nog niet echt wilde beginnen en het nog vrij koud was, ben ik begonnen met het haken van deze Russische stola. Ik wilde een lekker tomeloos haakproject en na wat speuren op Pinterest kwam ik onderstaand haakdiagram tegen. Het is een heerlijk haakproject en als je het patroon eenmaal doorhebt is het goed te doen.

At the beginning of May the spring wasn’t started yet and it was pretty cold outside. I wanted to start making a nice big shawl and after some sourcing on Pinterest I found this crochet diagram of a Russian shawl. It is a very nice project to crochet. 

 

Ik heb dit patroon zonder picootjes gedaan omdat ik dat niet mooi vond, ik vond het te druk. Hieronder zie je op de foto een proeflapje met en zonder picootjes, de bovenste is zonder en die daaronder met picootjes.  Beslis wat jij mooi vindt 😉

I made this pattern without picots because I didn’t like the surface of it, it looks too flashy for me, see picture below. Top sample is without picot, lower sample is with picot. Decide for yourself 😉

Voor deze stola heb ik 8 bollen Scheepjes Stone Washed smokey quartz  gebruikt en 3 bollen Stylecraft Special DK, kleuren white, duck egg en cypress. De afmeting is ca 225 cm breed en ca 105 cm lang, lekker royaal dus.

For this shawl I used 8 skeins of Scheepjes Stone Washed color smokey quartz and 3 skeins of Stylecraft Special DK, colors white, duck egg en cypress. The measurements are approx 225 cm wide and approx 105 cm long, so pretty large. 

De lente is inmiddels wel begonnen met soms tropische temperaturen, heerlijk vind ik dat, ik hoe van dit seizoen. Ik ga dus lekker genieten van de zonnestralen en ook haak ik heerlijk verder aan een luchtiger project, dit zien jullie later wel weer.

The spring has finally started, sometimes with tropic tempatures, I love this season. I am going to enjoy the rays of sunshine and crochet further on an airy project, which you will see later.  

Xxx, Mariska

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s