Blog, Haakpatronen, Haken, Huis & Kleur

Granny square kussen

Ik hou van kleur. Alhoewel mijn huis redelijk basic is met wit en hout en een kleurtje op de muur, is het bij mij geen bont huishouden. Althans, een 6-persoons huishouden is al druk op zich en is het bont op een andere manier ;).

Voor dit haakproject ben ik weer eens in mijn bak met restjes gedoken en maakte zo een vrolijke kleurcombinatie. Vervolgens besloot ik om er een simpele granny square van te maken en uiteindelijk werd het een kussenhoes. Soms heb ik een project in mijn hoofd en soms ontstaat het tijdens het haken, zo ook dit kussen.

Ik heb deze hoes gemaakt van restjes katoen en een sparkle van ByClaire. Ik moest nog wel 2 kleine bolletjes bijkopen, omdat ik de hoes diagonaal wilde gebruiken en daardoor de granny groter moest worden.

Voor deze hoes heb ik een kussen van 45×45 cm gebruikt. Je meet het kussen diagonaal, dit wordt de breedte van het vierkant. In mijn geval was dat 62 cm, dus het vierkant wordt dan 62×62 cm. Vervolgens leg je het vierkant schuin op kussen en vouw je de de punten naar elkaar toe als een soort envelop. Als laatste heb ik de naden met halve vaste gehaakt.

Het lijkt mij leuk om te zien welke kleurcombinaties jij zou gebruiken voor zo’n kussen. Op mijn Facebookgroep Studio Haaksterren kan je dat laten zien en kan je ook eventueel vragen stellen.

Ik wens je weer veel haakplezier!

Liefs, Mariska

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s