Blog, Haakpatronen, Haken, Sjaals & Omslagdoeken

Lentesjaal

weefsteeksjaal sfeerfoto 2

Een tijdje geleden kocht ik bij Echtstudio een paar bolletjes epic van Yarn & Colors in zachte kleuren. Ik heb hier een leuke sjaal mee gemaakt in de weefsteek, ook wel granietsteek genoemd. Het is geen ‘functionele’ sjaal maar gewoon een leuke accessoire voor bij je outfit. En let vooral op de gehaakte knopen ;).

weefsteeksjaal knopen

Voor deze sjaal heb ik 7 bollen epic in de kleuren cream, pearl, old pink, jade gravel, glass, soft grey en shark grey gebruikt. Het was wel lastig kiezen, want er zijn maar liefst 100 kleuren.

Beschrijving patroon
Haaknaald 6 en 7

Zet 300 lossen op met naald 7
Toer 1 – ga verder met naald 6
Haak in de 2e losse vanaf de naald een vaste. Sla 1 losse over en haak 1 losse, in de volgende steek weer 1 vaste. Herhaal dit tot het einde en eindig met een vaste in de laatste losse. Haak 1 keerlosse en keer je werk om.
Toer 2
Haak 1 losse. Vervolgens haak je 1 vaste om de losse van de vorige toer en weer 1 losse. Herhaal dit tot het einde en eindig met een vaste in de keerlosse van de vorige toer.
Toer 3 t/m 22
Zie toer 2

weefsteek

Afmeting
187 x 13 cm
Je kan de sjaal aanpassen naar jouw smaak en lengte. Wil je de sjaal langer, dan zet je meer steken op. Wil je de sjaal breder, dan haak je meer toeren. Maar dan heb je ook meer garen nodig ;).

Gehaakte knopen
Op youtube vond ik dit filmpje hoe je deze knopen maakt. Ik heb er 3 gemaakt, 1 iets groter dan de andere 2. Laat een lange draad hangen, zodat je met deze draad de knopen aan de sjaal kan vastzetten.

Lentesjaal 2Lentesjaal 4

Ik zou het leuk vinden om jouw creatie te zien op Instagram met de hashtag #lentesjaal of op mijn fb groep Studio Haaksterren. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben dan hoor ik dat graag.

Ik wens je weer veel haakplezier!
Liefs, Mariska

 

Dit patroon is alleen bedoeld voor prive gebruik en mag niet gekopieerd,
gepubliceerd
 of voor commerciële doeleinden gebruikt worden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s