Blog

Studio Silver Lining in het zonnetje

Vandaag een leuk bericht van Mieke Vermeij van studio.silver.lining.

1Mariska vroeg me of ik het leuk zou vinden een gastblog te schrijven voor op haar blog. Even over nagedacht en toen maar in de pen geklommen. Haakverslaafd ben ik inmiddels maar ik zal eerst vertellen hoe het allemaal begonnen is.

 Ik ben mama van twee prachtige kinderen van 6 en 3 jaar. Na de geboorte van de jongste ging ik door een lastige tijd. Mijn zoontje was een huilbaby en zelf zat ik ook niet bepaald lekker in mijn vel. Met mijn zoontje ging het na een maand of acht gelukkig beter en toen kon ik op zoek wat mij weer blij ging maken. Als kind hield ik er al van om dingen met mijn handen te doen en ik merkte dat ‘iets maken’ me nu ook nog steeds veel plezier bracht.
Jaren geleden heeft mijn moeder een poging gedaan me te leren haken. Resultaat was een telefoonhoesje maar eigenlijk snapte ik niet goed wat ik nou precies aan het doen was en het lukte niet om er thuis zelfstandig mee verder te gaan. Nu dankzij youtube filmpjes de draad, letterlijk, weer opgepakt en de haaknaald daarna eigenlijk nooit meer neer gelegd.
Wat maak ik zoal? Veel amigurumis en kraamcadeautjes en als ik het gepriegel en strakke haken even zat ben maak ik graag sjaals en dekens. Vorige winter heb ik wel 15 zeemeerminstaart dekens gehaakt! Inmiddels was er ook een Etyshop en de zeemeerminstaarten zijn zelfs naar Duitsland, Belgie en de Verenigde Staten gegaan. De naam van mijn account op Instagram en Etyshop heeft te maken met het Engelse gezegde: every cloud has a silver lining. In dat eerst jaar van mijn zoontje kregen mijn donkere wolken toch een zilveren randje door de rust en het plezier wat het haken me bracht.
2
Er gaat eigenlijk bijna geen dag voorbij dat ik niet haak. Zelfs als ik voor mijn werk op reis ben (ik werk als stewardess) gaat er altijd wel een haakwerkje in mijn koffer mee. Als ik dan toch een dag niet haak speur ik het internet en met name Pinterest af naar mooie patronen. Helaas heb ik niet het talent of geduld om zelf patronen te schrijven maar gelukkig zijn er heel veel mensen die dat wel kunnen en deze patronen delen.
Mijn laatste aanwinst en inspiratie is het boek Animal Friends of Pica Pau van Yan Schenkel en ik kan niet wachten om daar een paar mooie creaties uit te maken. De eerste is al klaar, de eenhoorn was een speciaal verzoekje van mij dochter.
Verder staat nog de Persian Tiles Eastern Jewels deken hoog op mijn wensenlijstje. Eigenlijk is er gewoon te weinig tijd voor alle mooie dingen die we kunnen haken!
Groetjes Mieke

 


Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Mieke van studio.silver.lining nog meer maakt? Kijk dan op haar instagram account of bezoek haar etsy winkel www.madebysilverlining.etsy.com voor leuke handmade artikelen of cadeautjes.
Advertenties

2 gedachten over “Studio Silver Lining in het zonnetje”

  1. Wat een mooi verhaal Mieke!!
    Wat lijkt mij dat pittig; een huilbaby!!
    Hoe mooi is in die context je naam, erg leuk om te lezen wat het verhaal achter je IG account is!

    Liefs,
    Marijke @zusjeknus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s