Blog, Haken, Sjaals & Omslagdoeken

Review Rainbow organic van Hobbii

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Hobbii.nl om te vragen of ik interesse had in een samenwerking. Ik was vereerd dat ik hiervoor was benaderd en ik wilde er wel even over nadenken hoe ik dit ging doen. Nadat ik had besloten om een review te schrijven, ben ik op de website van Hobbii.nl gaan kijken naar garen wat mij aanspreekt. Ik heb gekozen voor het biologisch garen Rainbow organic 8/4, omdat ik o.a. milieuvriendelijkheid en natuurlijke ingrediënten belangrijk vind en ik benieuwd was hoe het zou voelen. Vervolgens heb ik mijn bestelling doorgegeven en na een paar dagen wachten, omdat het niet vanuit Nederland wordt verzonden, kreeg ik uiteindelijk de bolletjes binnen. Ik was blij verrast om te voelen dat dit garen heel zacht is en de kleur intens.

hobbi sjaal 4 bewerkt

Met dit garen heb ik opnieuw de omslagsjaal gehaakt in de kleur 24 mint. In het echt is de kleur intenser dan dat je op de website van hobbii ziet. omdat . Ik heb dit patroon nog een keer gecheckt, gehaakt, aangepast en verbeterd, omdat ik hierover nog wat opmerkingen kreeg dat de bovenkant krom trok.  (Het aangepaste patroon beschrijf ik in een aparte blog). En als het goed is blijft de bovenkant nu wel recht ;). Het garen is heerlijk zacht en soepel, splijt niet en is geschikt voor naald 2,5-3.

Ik heb naald 5 gebruikt, omdat ik ten eerste vrij strak haak en ten tweede zodat de omslagsjaal nog soepeler zou worden. Verder is het garen verkrijgbaar in 20 kleuren (mag van mij wel in meer kleuren geproduceerd worden) en wordt het garen op milieuvriendelijke wijze gesponnen en geverfd zonder gebruik van chemische pesticiden en kunstmest. Een bol heeft een looplengte van 170 meter en weegt 50 gram. Wat ik ook mooi vind aan dit garen is dat het een matte uitstraling heeft, waardoor ik dit garen zeer geschikt vind voor o.a. sjaals, babykleding, topjes en knuffels.

hobbii sjaal vierkant

CONCLUSIE
Rainbow organic is een veelzijdig garen wat heel fijn aanvoelt waarmee je heel veel projecten kan haken. Wat ik ook een pluspunt vind is de looplengte per bol, 170 meter (gemiddeld zit er op een bol katoen 125 meter) en de prijs/kwaliteitsverhouding, een bol kost € 1,50. En natuurlijk dat het op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd wordt. Een minpuntje; het is ‘maar’ in 20 kleuren verkrijgbaar. Ik vind dit garen zeker een aanrader!

Het aangepaste patroon van de omslagsjaal zal ik in een nieuw blogbericht vermelden, dus hou mijn blog in de gaten ;).

Tot de volgende keer!
Liefs, Mariska

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s